×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۳۱ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 21 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 94 خبر

وب سایت شبه خبری سی‌ان‌ان آمریکا با انتشار تحلیلی در این باره نوشت: هر دو بحران جان آمریکایی‌ها را در معرض خطر قرار داده و می‌تواند وزن سیاسی سنگینی بر انتخابات آمریکا در سال جاری میلادی بیندازد.
پس از حمله روز سه‌شنبه ۱۰ دی به ساختمان سفارت آمریکا که در تلافی بمباران مواضع نیرو‌های شبه نظامی تحت حمایت تهران انجام شد، تقابل آمریکا با ایران به سطح جدید وخطرناکی رسید.
در همین حال، “کیم جونگ اون” رهبر کره شمالی هم در نخستین روز از سال ۲۰۲۰ هشدار داد کره شمالی به زودی “سلاح استراتژیک جدیدی” را آزمایش خواهد کرد.
این سلاح می‌تواند آزمایش یک موشک بالستیک قاره‌پیما با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای باشد که قادر است خاک ایالات متحده آمریکا را در معرض تهدید قرار دهد، این اقدام احتمالی کره شمالی می‌تواند “رابطه شخصی عاشقانه” ترامپ – “کیم جونگ اون” را به سرعت به وضعیت خطرناک جدید تبدیل کند.
چالش‌های در حال تشدید عرصه سیاست خارجی ترامپ که در اثر سیاست‌های بحث برانگیز او در ۳ سال گذشته ایجاد شده می‌تواند موقعیت سیاسی او را در سال پایانی دوره اول (سال انتخابات) تحت تاثیر قرار دهد.
نخستین نگرانی ترامپ از ناحیه ایران است. او اکنون به جمهوری اسلامی هشدار می‌دهد که هرگونه تهدید جدید برای آمریکایی‌ها یا حمله به اهداف ایالات متحده می‌تواند عواقب شدیدتری برای تهران داشته باشد و حملات آمریکا را به مواضع طرفداران ایران تشدید کند.
سی‌ان‌ان در ادامه نوشت: از بسیاری جهات، حمله به سفارت آمریکا در بغداد – که به دنبال حملات انتقامی ایالات متحده به شبه‌نظامیان شیعه عراقی انجام شد – نتیجه تقریباً اجتناب‌ناپذیر سیاست “فشار حداکثری” دولت ترامپ علیه ایران است.
منتقدان مدتهاست هشدار می‌دهند که سیاست‌های نمایشی ترامپ در قبال ایران و کره شمالی ظاهراً برای پیشبرد موقعیت سیاسی خود او اتخاذ شده است و نه ارزیابی هوشیارانه‌تر از اهداف سیاست خارجی آمریکا و در نهایت می‌تواند نتایج معکوسی در پی داشته باشد.
تصمیم ترامپ به خروج از توافق هسته‌ای ایران (برجام) – به عنوان میراث دولت اوباما با وجود پای‌بندی کامل تهران به این توافق – و احیای تحریم‌ها باعث ایجاد بحران اقتصادی نگران کننده در ایران شده است.
واشنگتن (دولت ترامپ) می‌گوید توافق هسته‌ای یکی از بدترین توافق‌ها در تاریخ بود، زیرا مانعی در پیشرفت برنامه موشکی ایران ایجاد نمی‌کرد و آنچه را که ایالات متحده به عنوان فعالیت‌های مخرب و پشتیبانی ایران از تروریسم در همسایگی خود می‌داند محدود نکرده است. استراتژی ترامپ با این فرض بنا شده که رژیم تهران در نهایت سقوط خواهد کرد یا اینکه ایران برای پذیرش یک توافق هسته‌ای به مراتب سخت‌تر از برجام پای میز مذاکره باز خواهند گشت.
با وجود بروز برخی اعتراضات و تظاهرات ضد دولتی در ایران طی این ۲ سال، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که هیچ نشانی از سقوط حکومت (ایران) وجود ندارد. در حقیقت، شواهد بیشتری وجود دارد مبنی بر این که رویکرد تندروانه ترامپ باعث می‌شود ایران کاملا برعکس هدف آمریکا در منطقه، جنگ طلب‌تر شود و رویکرد تهاجمی‌تری را در پیش گیرد.
“سناتور دموکرات “باب منندز” عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا در این رابطه گفته است:” در حالی که دولت ترامپ سیاست فشار حداکثری را علیه ایران در پیش گرفته، نتایج این سیاست تاکنون، تهدید‌های بیشتری علیه تجارت بین‌المللی، تقویت حملات گروه‌های شبه‌نظامی حامی ایران علیه مواضع آمریکا در منطقه و اکنون مرگ یک شهروند آمریکایی در عراق (در اثر حمله به پایگاهی نظامی در نزدیکی کرکوک) بوده است. ”
در پاسخ به سیاست دولت ترامپ که توسط تندرو‌هایی مانند “مایک پومپئو” تدوین می‌شود، ایران فعالیت هسته‌ای خود را از سر گرفته و اجرای برخی از تعهدات برجامی خود را معلق کرده است.
سی‌ان‌ان در ادامه نوشت: “اعتراضات مقابل سفارت ایالات متحده در بغداد می‌تواند نتیجه مشابهی با ماجرای بحران گروگانگیری اعضای سفارت آمریکا در تهران در نوامبر سال ۱۹۷۹ به بار آورد که منجر به یک دوره‌ای شدن ریاست جمهوری جیمی کارتر شد.

خط اقتصادی

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.