×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 20 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

موسوی : تهدید آمریکا اقدامی غیرقانونی و بی شرمانه است و اگر بخواهند کاری کنند، ما دست به اقدام متقابل خواهیم زد. اگر آمریکا از کشوری خوشش نمی‌آید، نمی‌تواند دیگران را مجبور به عدم تجارت با آن کشور کند. ما سفیر سوئیس را احضار کردیم و آقای ظریف نیز نامه‌ای را به دبیرکل سازمان ملل نوشتند و عواقب اقدام نابخردانه آمریکا را گوشزد کردند.
 سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تبریک پیشاپیش  عید سعید فطر و همچنین روز روابط عمومی و ارتباطات را باید به شما خبرنگاران که بخش بزرگ این ارتباط را پوشش داده و باعث ارتباط بین بخش‌های مختلف و مردم می‌شوید، تبریک بگویم.
موسوی با اشاره به آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس، ادامه داد: تا زمانی که تجاوز، قصاوت، اشغالگری وجود دارد، روز قدس خواهد بود و ملت ایران نیز سرمدار آن هستند. سال جاری به دلیل اتفاقات اخیر، روز قدس متفاوتی خواهیم داشت و رهبر انقلاب در اقدامی کم‌نظیر برای امت اسلامی سخن خواهند گفت.
وی عنوان کرد: از اتفاقاتی که در عراق و افغانستان رخ داد و این دو کشور به ثبات سیاسی رسیدند، بسیار خوشحالیم. عراق و افغانستان به عنوان دو کشور همسایه برای ایران جایگاه ویژه‌ای دارند. در عراق به دلیل دسیسه آمریکا برای باز قدرت‌گیری تروریسم نیاز به تشکیل دولت قوی بود که به حمدالله این مهم رخ داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در افغانستان بعد چند ماه کشمکش سیاسی بالاخره تفاهم سیاسی برقرار شد و جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که از آن استقبال کرد. امیدواریم این موضوع مقدمه گفتگوی بین الافغانی و آغاز ثبات باشد.
موسوی  در پاسخ به سوالی در زمینه آمار ایرانیان زندانی در خارج از کشور افزود: چیزی حدود کمتر از سه هزار نفر از ایرانیان در خارج از کشور به دلیل جرائم مختلف زندانی هستند. عمده جرائم این افراد وارد کردن اقلام غیرمجاز مانند مواد مخدر و یا عبور غیر مجاز بوده که سفارت‌های ما پیگیر آزادی آنان هستند. بنا به رویدادهای خاصی نیز برخی از این افراد آزاد و یا برای ادامه محکومیت به کشور بازگشته اند. امیدواریم زودتر همه ایرانیان آزاد شوند.
وی در مورد پناهندگان در جزیره لزبوس یونان تصریح کرد: متاسفانه افرادی به خاطر توهم زندگی بهتر یا ایده آل های ذهن خود، کشور را ترک می‌کنند تا به مدینه فاضله مورد نظر خود برسند که در نهایت آن گونه نمی‌شود. کمپ های پذیرش مهاجران غیرقانونی شرایط بسیار بدی دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: به طور مثال در کمپی که باید پانصد نفر در آن زندگی کنند، بعضا چهار تا پنج هزار نفر هستند. برخی این موضوعات را می‌دانند و با علم به این موضوع ترک وطن می‌کنند. ما از طریق سفارت ایران در یونان پیگیر موضوع کمپ لزبوس بودیم و آنها موضوع خشونت علیه ایرانیان را تکذیب کردند.
موسوی گفت: مثل تمامی کمپ‌ها اختلافاتی پیش آمده ولی بحث انتقام جویی علیه ایرانیان و یا حرکتی سازماندهی شده وجود نداشته است. سفارت ما پیگیر این موضوع است و اگر این افراد بخواهند، می‌توانند به کشور بازگشته و همه چیز به اراده آنها بستگی دارد.
وی در پاسخ به سوالی در زمینه تهدید آمریکا در زمینه توقیف کشتی ایرانی و اقدام متقابل ما ادامه داد:
 
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد موضوع اتهام غرق شدن اتباع افغان در مرز گفت: در همه جای دنیا کنترل مرزها پر اهمیت بوده و تردد از مرز باید با مجوز باشد. در همه مرزها گروهی سعی می‌کنند تا از مرز به صورت غیرقانونی عبور کنند و مرزبانی نیز مامور رسیدگی به این وضعیت است تا از ورود هر کسی به داخل کشور جلوگیری شود.
موسوی افزود: میلیون‌ها افغان در کشور ما زندگی می کنند ولی ما از کشور همسایه می‌خواهیم که نسبت به کنترل مرز اهتمام داشته باشد. برخی تروریست‌ها و قاچاقچیان انسان از برخی خلاءها سواستفاده می‌کنند و مرزبانی نیز مامور مقابله با آن است. در مورد اتهام ذکر شده، در آن شب هیچ گزارشی از سوی مرزبانی ما نیامده و شرایط آب و هوایی شب مورد نظر نیز خوب نبوده است.
وی تصریح کرد: جان دادن این افراد نیز برای ما مشخص نیست ولی چون جان افراد برای ما مهم است، پیگیر هستیم. اینکه این اتفاق در داخل کشور ما رخ داده، تکذیب و اعلام کردیم که این موضوع نباید در سطح رسانه‌ای مطرح شود بلکه باید در کمیته مرزبانی مورد پیگیری قرار گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این موضوع از سوی مرزبانی ما پیشنهاد شد و روز پنجشنبه جلسه مشترکی میان مرزبانی دو کشور برگزار گردید. باید اقداماتی صورت گیرد تا این حوادث تکرار نشود. احتمال دارد هیئتی از سوی جمهوری اسلامی ایران به افغانستان سفر کند که محور اصلی این سفر، بررسی این اتفاق باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در زمینه نقش ایران در ایجاد توافق سیاسی میان عبدالله عبدالله و اشرف غنی در زمان انفعال آمریکا، اظهار داشت: همسایه شرقی ما یعنی افغانستان به دلایل مختلفی از جمله پیوندهای دو ملت، مسایل اقتصادی و مسایل امنیتی برای ما مهم است. از همین رو افغانستان امن و آباد برای ایران اهمیت دارد. ما تحولات افغانستان را از بعد انتخابات پیگیری کردیم و چندین دور گفتگو، تماس و رفت و آمد با همه احزاب، گروه‌ها و شخصیت های مهم این کشور داشتیم که خوشبختانه منتج به توافق روز گذشته شد.
برنامه‌ای برای مذاکره با آمریکا نداریم
موسوی ادامه داد: نقش ایران سازنده بوده و بسیار نیز از این موضوع خرسند هستیم. ما بر خلاف برخی کشورها که به دنبال گل آلود کردن فضا هستند، به دنبال ثبات، آبادانی و امنیت در افغانستان هستیم. ما این موضوع را مقدمه مذاکراتی درونی در افغانستان می‌دانیم و جمهوری اسلامی اقداماتی را از پیش اجرایی کرده واین تلاش را ادامه خواهد داد. کمک به روند گفتگوهای بین الافغانی در ادامه در دستور کار ما خواهد بود.
وی در مورد طرح صلح کرونا که توسط سناتور آمریکایی مطرح شده، عنوان کرد: ما سابقه بسیار بدی از آمریکا به یاد داریم. سابقه‌ای که با بدعهدی همراه است و از این به بعد هم بعید می‌دانم جمهوری اسلامی در سطح دولتی تماسی با آمریکا داشته باشد. جمهوری اسلامی ایران برنامه ای برای مذاکره با آمریکا ندارد.
خط اقتصادی

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.