×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۴ مهر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 25 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 18 خبر

به گزارش خط اقتصادی ،عبدالناصر همتی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره انتخاباتی که عصر امروز با موضوع مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در صدا و سیما برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره افزایش نرخ بیکاری و متناسب‌سازی نظام آموزشی با نیازهای واقعی کشور گفت: من لازم می‌دانم ابتدا انتقادی به شیوه مناظره صداوسیما داشته باشم که این شیوه مانند مسابقه هفتگی شده است. اگر می‌خواستیم مردم و ملت شریف ایران مواضع ما را بدانند سوال‌های بهتری هم می‌شد مطرح کرد.
وی افزود: واقعیت این است که این هم نوعی انحصار است. من مخالف انحصار هستم. مخالف انحصار در سیاست، اقتصاد، فرهنگ و رسانه هستم و آن را عامل اصلی ناکارآمدی و فساد می‌دانم.
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مردم عزیز بدانید که انتخاب شما بین بد و بدتر و خوب و خوب‌تر نیست. انتخاب بین افرادی است که نمی‌خواهند دری به روی کنش‌گران بسته شود و نفس جامعه گرفته نشود. مهمترین وظیفه ما و مردم این است که درباره این موضوع تصمیم بگیرند. من قبلاً هم گفتم من صدای بی‌صداها و قدرت بی‌قدرتان هستم.
همتی خاطرنشان کرد: دولت من حامی آسیب‌پذیرترین افراد جامعه خواهد بود. اعتقاد دارم موفق‌ترین و بهترین کاری که می‌شود کرد این است که برنامه منسجمی برای قشرهای آسیب‌پذیر داشته باشیم، از جمله کوله‌برها، بی‌شناسنامه‌ها، افراد دارای معلولیت، مهاجران و کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست که باید برای آن‌ها برنامه‌ریزی درستی صورت گیرد. متاسفانه آنقدر درگیر مسایل کوچک در جامعه شدیم که از مسائل اصلی فاصله گرفته‌ایم.
وی درباره سوال نیز گفت: آموزش مسئله مهمی است و نقش مهمی در توسعه کشور دارد و حتما باید ورود جدی به آن داشته باشیم. درباره آموزش از پایه مدارس باید کار کنیم. ما نقش مدارس دولتی را کم‌اهمیت کردیم. من برنامه دارم تا نقش محوری مدارس دولتی را تقویت کنم.
** آقای رضایی رقم ‭۱۳۷‬ میلیارد دلار یارانه پنهان از کجا آمده است؟آقای جلیلی شما FATF را زندانی کردید

همتی در بخش دوم سخنان خود که نقد صحبت‌های دیگر کاندیداها بود، ابتدا در پاسخ به سوالی که در بخش قبل از وی پرسیده شد، بیان داشت: اینکه جوانان بیکار هستند، بخشی از آن به خاطر رشد منفی و کاهش اشتغال است. البته کرونا هم تاثیر داشته و امیدوارم کرونا را در دولت آینده حل کنیم و بتوانیم بخش خدمات بخصوص گردشگری را به سرانجام برسانیم.
وی در ادامه در نقد مواضع سایر کاندیداها گفت: جناب آقای جلیلی گفتند که ما نباید کاری را طول بدهیم. شما دو سال FATF را زندانی کردید. چرا سریع تصمیم نگرفتید؟ یا رد می‌کردید و به مردم می‌گفتید که رد کردیم یا می‌پذیرفتید و اجازه می‌دادید ما کارهای اساسی انجام می‌دادیم تا وارد لیست سیاه نشویم.
همتی افزود: جناب آقای رئیسی فرمودند که ارز ۴ هزار و ‭۲۰۰‬ تومانی و تسهیلات باعث فاصله طبقاتی شده است، من عرض می‌کنم آقای رئیسی شما دو سال عضو شورای عالی هماهنگی اقتصادی هستید و آنجا دیدید که من مخالف این ارز هستم. پس چرا جلویش را نگرفتید؟ می‌توانستید محکم بایستید و اجازه ندهید تا ادامه پیدا کند.
این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه مگر حضرتعالی و بقیه اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی نبودید که بنده را مجبور کردند ۵/۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ارز مسدود شده را تبدیل به ریال کنم و نقدینگی ایجاد کنم که الان همراهتان آقای زاکانی آن را اینجا به سر من بزند، تصریح کرد: بانک مرکزی چه تقصیری دارد؟ دوستان باید نامه‌ای به ترامپ بنویسند که آقای ترامپ خوشحال باش آن بلاهایی که سر مردم آوردید ما الان داریم سر همتی و بانک مرکزی خراب می‌کنیم.
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دوستانی که از کاسبان تحریم حمایت می‌کنند، همان‌هایی که پول‌های هنگفت برای تخریب من خرج می‌کنند اشاره نمی‌کنید یا را از یاد برده‌اید. آقا زاکانی می‌فرمایند که شما نیامدی با من مناظره کنی. امروز فهمیدم که ایشان به جای یار پوششی به پلیس خوب و پلیس بد تبدیل شدند. اینطوری نمی‌شود مناظره کرد. دوستان برنامه‌هایشان را بگویند. من دو سال بانک مرکزی بودم و برای آن همه زندگیم را گذاشتم و همه گفتند نرو و شخصیتت خراب می‌شود اما من گفتم برای کشورم و مردمم عیبی ندارد. حالا شما این حرف‌ها را می‌زنید؟ مگر آقای رییسی ۴۰ سال قوه قضاییه نبودند؟ خرابکاری‌های این مدت را ایشان باید پاسخگو باشند؟ اگر من برای دو سال در دولت باید پاسخگوی اقدامات دولت روحانی باشم ایشان که اولی‌تر هستند پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: آقای رضایی می‌گویند ۱۳۷ میلیارد. کل درآمد نفتی و ارزی ۵ میلیارد دلار بوده نمی‌فهمم این رقم از کجا آمده است؟! دوستان باید با انصاف بیشتری مسائل را مطرح کنند. ظرف ۲۰ سال رشد سرمایه ثابت ۴/۵ درصد بوده اما از وقتی تحریم‌ها شروع شد تا الان سرمایه‌گذاری و تولید در کشور منفی بوده اما من برنامه دارم که به موقع آن را اعلام خواهم کرد.
** مخالف زندانی کردن معتادان هستم همتی در بخش سوم سخنانش گفت: بنده به اعطای مسئولیت بر اساس صلاحیت و شایستگی اعتقاد دارم. برخی فکر می‌کنند اقوام و مذاهب تهدید هستند. نه من معتقدم اقوام و مذاهب برای کشور می‌توانند مولفه قدرت باشند. بنابراین در انتصابات به شایستگی فارغ از اینکه از اهل تسنن باشند یا از اهل تشیع، استفاده خواهم کرد.
وی ادامه داد: در خصوص استفاده از خواهران و برادران شایسته بگویم که حداقل سه برابر آن چیزی که الان هست, در مدیریت ارشد استفاده خواهم کرد. الان مشاور ارشدم تا چند روز پیش که در بانک مرکزی بودم از برادران خوب اهل تسنن، آقای دکتر رحمانی بودند و باز هم در مناصب کلیدی دولت از این ظرفیت‌ها استفاده خواهم کرد.
همتی در ادامه با بیان اینکه من مخالف زندانی کردن معتادان هستم، تصریح کرد: باید معتادان را به شغل و جامعه برگردانیم. با داغ و درفش نمی‌شود با معتادان برخورد کرد. این‌ها حجم عظیمی از مردم هستند که باید به آن‌ها توجه کنیم. معتادی آن‌ها ناشی از سیاست‌های غلطی بوده که در کشور اجرا شده است.
وی درباره توجه دولت به معلولین گفت: باید به زندگی اجتماعی و اقتصادی آن‌ها توجه کنیم، شما می‌بینید که پل می‌سازیم با آن عظمت اما معلولان ما نمی‌توانند در پیاده‌رو راه بروند و حجم عظیمی از مردم این مشکلات را دارند. همچنین بحث محیط زیست برای من بسیار مهم است و حتما محیط زیست در اجرای پروژه‌های اقتصاد حق وتو خواهد داشت و توجه جدی به بودجه در این زمینه خواهیم کرد.
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما از قدرتی که میدان و دیپلماسی که حاج قاسم سلیمانی و محمدجواد ظریف ایجاد کردند پلی برای بهره‌برداری برای توسعه کشور خواهیم زد که منافع آن به جیب مردم برود و حرکت و قدرت ما در منطقه باید بر مبنای اقتصاد برای مردم عزیز باشد، گفت: در ارتباط با تحریم‌ها یک کار فوری که رفع تحریم است را پیگیری خواهم کرد و این جزو ضروریات است.‌ ما چاره ای نداریم و باید رشد اقتصادی سالانه را به بالای ۵ درصد برسانیم و بدون این رشد امکان خروج از وضعیت اقتصادی فعلی را نداریم. – مشکل کشورمان این است که ۱۶ سال است رشد اقتصادی سالانه ما زیر ۲ درصد بوده است و این برای کشور بزرگی مانند ایران قابل پذیرش نیست.

-دولت عامل اصلی جهت ایجاد بستر لازم برای تولید و رشد از طریق بودجه های عمرانی و فضای کسب و کار است.

-دولت خودش را در سرمایه گذاری های تولیدی درگیر کرده است. دولت فقط باید سرمایه گذاری در زیر ساخت ها کند.

– فضای کسب و کار ما جزو ۲۰ درصد بدترین ها است و قابل قبول برای کشورمان نیست. جوانی که می خواهد فعالیت اقتصادی ایجاد کند باید از هفت خان رستم عبور کند.

– بجای مجوز باید گواهینامه صادر کرد. ما باید بر صنایع کاربر تاکید کنیم. بخش های مهمی از کشور نگاه اقتصادی ندارد. همه اقتصاد ما در مراکز و شهرهای بزرگ متمرکز شده است.

– باید رشد را در کل کشور توزیع کنیم. وظیفه سیاست پولی، ثبات اقتصادی است. سیاست پولی باید ثبات اقتصادی را با ابزارهایی که دارد فراهم کند که تولید با صرفه باشد، بخصوص سرمایه گذاری در میان مدت و بلندمدت. یعنی اقتصاد را پیش بینی پذیر کند.

– چون اقتصاد پیش بینی پذیر نیست عملا به سمت سفته بازی می رود. برنامه ای که دارم رشد اقتصادی باید از سال اول حداقل روی ۵ درصد باشد.

– خود دولت ۷۰ درصد بودجه امسال را بالا برد. ۳۰ درصد هم مجلس بالا برد یعنی بودجه ۱۰۰درصد بالا رفته است. یک بودجه وحشتناکی درست شده که برای دولت جهت سرمایه گذاری چیزی در نمی آید.

– بودجه امسال تورمی است. اگر نتوانیم تحریم ها را حل کنیم رشد اقتصادی ما محدود خواهد شد. دو دهه است بخاطر تحریم ها رشد اقتصادی ما آسیب دیده است. قدرت رقابتی ما کاهش پیدا کرده است.

– با دور بسته نمی شود پیشرفت اقتصادی ایجاد کرد. ما در کشورمان تعارض منافع داریم و شفافیت هم وجود ندارد. رانت خوار در کشور زیاد است و اجازه نمی دهند تولید راه بیفتد.

– مردم اعتماد شان را از دست داده اند. یک مجموعه ای چمبره زده اند به اقتصاد کشور و اجازه نمی دهند تولید در کشور شکل بگیرد.

– میانگین جهانی دریافت مالیات؛ درآمد مالیاتی نسبت به GDP نزدیک ۱۶ درصد است اما در کشور ما نصف این است. یعنی ۵۰ درصد اقتصاد ما غیر رسمی است.

– دو الی سه هزار نفر زیر ۱۸ سال ظرف یک هفته چهار هزار میلیارد تراکنش دارند. یک عده هستند که اجازه نمی دهند تحریم رفع شود که کاسبان تحریم هستند. ما در سال ۲۰درصد هزینه تحریم می دهیم. در سال گذشته فقط ، ۸۰ میلیارد حجم تجارت خارجی بوده ، اما ۱۶ میلیارد دلار هزینه مبادلاتی تحریم می شود این ۱۶ میلیارد دلار توی جیب چه کسانی می رود.

– باید تعارض منافع در کشور برچیده شود. افراد و گروه هایی ذینفع هستند و چمبره بر اقتصاد ما زده‌اند.

– از اقداماتی که برای مقابله با اینها انجام دادم به مقام معظم رهبری نامه زدم و ایشان هم حامی بودند و در پاسخ فرمودند همت خود را ادامه دهید که این وضع نابسامان پولی و بانکی و فعالیت های اقتصادی از بین برود.

– من یک قدرتی فراتر از بانک مرکزی می خواهم. ریل اقتصادی کشور دست دلالان و گروه های ذی نفع از تحریم افتاده که از تحریم و مالیات ندادن نفع میبرند.

– دولت فقط متمرکز بر کالاهای عمومی باشد و بقیه را به بخش خصوصی بدهد. مردم به این نتیجه رسیدند که همه چیز دست خودشان است و یک گروهی می‌خورند و می‌برند. درست می‌گویند. چندین بار مقام معظم رهبری فرمودند ساختار بودجه را اصلاح کنید، هدف ایشان (رفع) همین چیزها است.

– اگر لوایح شفافیت و تعارض منافع را مجلس تصویب نکند من خودم در دولت اجرا می کنم.

– تاکید جدی من این است که مدارس دولتی کیفیت خوبی داشته باشد.

– مشکل اساسی تورم، کسری بودجه دولت است و این کسری ناشی از سیاسی نگاه کردن به بودجه است.

– یکی از دلایل تورم، رابطه دولت با بانک مرکزی است. دولت هر چه دلش می‌خواد هزینه ایجاد می کند و نهایتا از بانک مرکزی دریافت می‌کند.

– ۱۵۰ کشور در دنیا مشکل تورم را حل کرده اند. مبارزه با گرانی اصلا معنا ندارد. وقتی پول زیاد از سوی بانک مرکزی چاپ شود تورم ایجاد می شود. بانک مرکزی دوست ندارد پول چاپ کند دولت است که دوست دارد پول چاپ کند.

– سال گذشته از طریق برداشت از صندوق توسعه ملی، برداشت کردند که نشان‌دهنده کسری بودجه است. برنامه این است که نقدینگی را کنترل کنیم، بانک مرکزی می تواند نقدینگی را کنترل کند.

– میانگین چند سال گذشته ۴۵ میلیارد درآمد ارزی بانک مرکزی بوده است. پارسال ۵ میلیارد دلار کلا وصولی بانک مرکزی بود. در مقاطعی صادرات نفت ما به ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار بشکه نفت رسید.

– در دو سال گذشته ۷۵ میلیارد دلار صادرات نفتمان کاهش داشتیم. این رقم را ضربدر ۲۰ هزار تومان کنید ۱۵۰۰ هزار میلیارد دولت کم آورد. معلوم است این رقم کسری برای دولت ایجاد می کند. چرا اصرار می کنند تحریم تاثیری بر اقتصاد نداشته است؟

– من بهترین اقتصاددان را رییس کل بانک مرکزی میکنم و دخالت هم در کارش نمی کنم. بانک قوامین چقدر به اقتصاد ما ضربه زد؟ چه کسانی پشت این بانک بودند؟ چندین ده هزار میلیارد ما ترازی و پایه پولی را بالا برد.

– من تعهد میکنم دست در جیب بانک مرکزی نخواهم کرد. چند شب پیش گرفتند چرا آقای همتی نمی آید نام ۱۱ بدهکار بانکی را اعلام کند؟ مگر وظیفه بانک مرکزی است؟ قوه قضائیه باید اعلام کند بعدا میگویند آبروی آدم ها را بردند.

– من اگر رییس جمهور شوم، در روزنامه ها و خبرگزاری ها اعلام خواهم کرد علیه همه کارگزاران دولتی و تمام مدیران هر خبری که نشانه فساد و رانت است اعلام کنند و به هیچ وجه علیه هیچ خبرنگار و رسانه ای شکایت نخواهم کرد.

– نقدینگی ما الان روند کاهشی پیدا کرده و به ۲۶ درصد رسیده است و این روند ادامه پیدا خواهد کرد. تحریم باید برداشته شود‌. حتما باید نقدینگی را کنترل کنیم. علت نقدینگی، برداشت دولت از صندوق توسعه ملی بود.

– خیلی ها فکر می‌کردند ایران ونزوئلایی خواهد شد که الحمدالله نشد. یارانه ها که حدود ۱۰ سال پیش پرداخت شد تاثیر خیلی خوبی در اصلاح ضریب جینی داشت. ضریب جینی نشان دهنده توزیع درآمد در بین مردم است.

– یارانه در بخشی از مردم تاثیر ندارد اما برای دهک اول خیلی تاثیر گذار است. ما به عنوان مسولین باید خجالت بکشیم که به بخش ضعیف کم یارانه می‌دهیم.

– برخی در مناظرات طوری صحبت می کنند که انگار تازه الان وارد فرودگاه امام خمینی (ره) شده اند و از خارج از کشور آمدند و در ۴۰ سال گذشته هیچ نقشی در کشور نداشته‌اند.

– من نمی خواهم از دولت دفاع کنم و دولت هم اشکالات خاص خودش را داشته است. بعضی عزیزان نان شب ندارند و گرسنه به بستر می‌روند. سوبسید های پنهان را باید شناسایی کنیم.

خط اقتصادی

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.