×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 20 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش خط اقتصادی به نقل از روابط عمومی میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری نهاوند «محسن جانجان» اظهار داشت: در یک عملیات عمرانی در بخش زرین‌دشت نهاوند یک مجموعه شی باستانی کشف شد که این افراد فرهنگ‌دوست این موضوع را به بخشداری زرین‌دشت اطلاع دادند.

وی تصریح کرد: این مجموعه شامل ۵۰ عدد شی تاریخی مربوط به دوره صدر اسلام‌ «سلجوقی و ایلخانی» است که با تماس بخشداری زرین‌دشت با حضور در محل طی تشریفات قانونی تحویل اداره میراث فرهنگی نهاوند و با هماهنگی مدیرکل میراث استان به قسمت امین اموال اداره‌کل منتقل شد.

جانجان افزود: این اشیا مکشوفه شامل ظروف سفالی منقوش و ساده لعاب‌دار مربوط به دوره سلجوقی و ایلخانی و ظروف فلزی آهنی و مفرغی شامل پیه‌سوز، جام، و سبو و بشقاب بوده که اکثر آن‌ها نیز مربوط به دوره اسلامی است و تحقیقات علمی برروی آنها در دستور کار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در شهرستان نهاوند موزه و شرایط نگهداری این اشیا تاریخی وجود ندارد این مجموعه تاریخی کشف شده به همدان منتقل شد.

رییس اداره میراث فرهنگی نهاوند ادامه داد: اشیا تاریخی شهرستان پیشتر در موزه تاریخ و فرهنگ نهاوند نگهداری می‌شد که این مکان به طور موقت جمع‌آوری شده است.

جانجان در ادامه از احداث موزه جدید نهاوند خبر داد و اضافه کرد: پیگیر احداث و بازگشایی موزه جدید شهرستان هستیم و خانه تاریخی صمصام را برای این مهم در نظر گرفته‌ایم.

وی یادآوری کرد: برای تملک این خانه تاریخی تاکنون ۲ دانگ آن اجرایی شده است و امسال نیز اعتباری برای تملک این ملک در نظر گرفته‌ایم که به زودی این اعتبار اختصاص خواهد یافت.

جانجان تاکید کرد: با تملک این ملک موزه جدید شهرستان بزودی راه‌اندازی می‌شود و اشیا تاریخی شهرستان که در استان نگهداری می‌شود به نهاوند منتقل و در محل موزه جدید نگهداری می شود و در بازدید عموم قرار می‌گیرد.

رییس اداره میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری نهاوند با بیان اینکه حفاظت از آثار تاریخی و باستانی وظیفه آحاد جامعه است، از مساعدت و همکاری اهالی فرهنگ‌دوست شهر برزول و بخشدار زرین‌دشت قدردانی کرد که با این اقدام شایسته با سودجویان و غارتگران میراث‌ فرهنگی مقابله کردند.

به گفته جانجان، شهرستان نهاوند دارای ۲۵۴ اثر تاریخی است که بیش از ۱۰۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ثبت‌ شده است.

بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی در استان همدان وجود دارد که حدود یک هزار آن ثبت ملی شده است.

شهرستان نهاوند در جنوب استان همدان واقع شده است.

خط اقتصادی

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.