×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۴ مهر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 25 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش خط اقتصادی ، گروه اجتماعی یکتاپرس؛ هفته گذشته رئیس پلیس پایتخت در خصوص وضعیت جمع‌آوری معتادان متجاهر لب به گلایه گشود که ما سه سال و نیم است فریاد می‌زنیم ۱۲ مرکز کاهش آسیب و متادون درمانی و گرمخانه در محله شوش، مولوی و هرندی داریم؛ مراکزی که در کنار خانه‌های مردم ساخته شده است و روزانه بالغ بر ۴۰۰۰ نفر به این مراکز مراجعه می‌کنند، اما تلاشی برای بهره‌برداری از این مراکز صورت نمی‌گیرد.

باید این مراکز از محل زندگی مردم جمع‌آوری شود، اما کسی اعتنایی نمی‌کند و جای تاسف دارد که تاکنون کاری در این زمینه صورت نگرفته است. این مراکز باید به خارج از شهر و محل زندگی مردم منتقل شود.

رئیس پلیس تهران البته معتقد بود که نگهداری از معتادان متجاهر وظیفه پلیس نیست، اما با این حال از ابتدای سال تاکنون بیش از ۸ هزار معتاد متجاهر از سطح شهر تهران جمع‌آوری شده‌اند.

سردار رحیمی از عدم همکاری گرمخانه‌ها هم گلایه کرد و اظهار کرده بود که باید شهرداری با پلیس همکاری کند.
در خصوص ماده ۱۶ مبارزه با مواد مخدر که می‌گوید معتادان متجاهر با دستور مقام قضایی برای مدت یک تا سه ماه در مراکز دولتی و مجاز درمان و کاهش آسیب نگهداری می‌شوند، عملا شهرداری مسئولیتی ندارد.

بر اساس قانون وظیفه جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر بر عهده نیروی انتظامی بوده و تامین ظرفیت پذیرش هم بر عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است و بهزیستی هم مسئولیت مشخص دارد.

با عنایت به اینکه امکان نگهداری این افراد در مکان‌های مسکونی و با تراکم جمعیت وجود ندارد، املاکی در حاشیه تهران نظیر شریف آباد معرفی کردیم که به علت کمبود اعتبار یا عدم امکان مناسب سازی، بهره برداری نشدند و در خصوص زنان نیز بر اساس مصوبه ستاد، زیرساختی در شرق تهران معرفی کردیم و برای کمک در راه اندازی آن نیز اعلام آمادگی کردیم.

مراکز کاهش آسیب در اختیار بهزیستی علوم پزشکی است و مراکز متادون درمانی هم با مجوز بهزیستی فعالیت میکنند و در حوزه شهرداری تهران نیستند.

ظرفیت گرمخانه ما در منطقه شوش نیز در بالاترین حد آن در فصل سرما ۲۵۰ نفر است که در مقایسه با برآورد ۵ هزار نفری معتادان متجاهر از سوی ناجا، بسیار ناچیز است.

طبق قانون اگر کسی در شب در شهر تهران بدون بیرون بماند و تقاضای سرپناه کند، ما در برابر او تکلیف داریم و تشخیص اعتیاد او در صلاحیت ما نیست.

مراجعین به گرمخانه‌ها قطعا معتاد متجاهر نیستند، چرا که مشخصه اصلی آنان مصرف دائمی مواد مخدر است، با این حال، کل ظرفیت گرمخانه‌های تهران هم به نسبت آمار معتادان متجاهر ده درصد است.

وضعیت جمع‌آوری و نگهداری معتادان متجاهر نشان از یک گسستگی مدیریتی در امر ساماندهی معضل اجتماعی معتادان متجاهر دارد که نیازمند همکاری بیشتر بین نهادهاست. نه شهرداری اعتقاد به وظیفه خود دارد و نه پلیس می‌تواند این معضل را به صورت تک ارگانی حل کند. اتفاقی که باعث ازدیاد تردد معتادان در سطح شهر شده و کسی هم پاسخگوی آن نیست.

خط اقتصادی

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.