×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 20 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از خبرگزاری ایکنا، مراسم رونمایی از کتاب «مهر و ماه؛ رساله‌ای در باب حقوق اجتماعی و احکام اخلاقی» نوشته محسن اسماعیلی، حقوقدان و نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان با قرائت آیاتی از کلام‌الله مجید از سوی زمانی، قاری قرآن، در سالن جلسات سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور وابسته به جهاددانشگاهی برگزار شد.

در این مراسم محسن اسماعیلی مؤلف کتاب؛ دکترسیدحمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی؛ دکترمحمّدباقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ چینی‌فروشان مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی؛ علی‌اکبر اشعری رئیس اسبق سازمان اسناد و کتابخانه ملی؛ دکترعیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی؛دکتر سیدجواد شوشتری مدیرعامل خبرگزاری ایکنا؛ پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی سرپرست روزنامه اطلاعات و نماینده ولی فقیه در این روزنامه و جمعی از اساتید دانشگاه و اصحاب رسانه حضور داشتند.

دکترمحمدجواد شوشتری رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا، در ادامه ضمن خیر مقدم به حضار گفت: لازم است از جناب آقای دکتر اسماعیلی تشکر کنم که این فرصت را در اختیار ما قرار دادند که رونمایی از این کتاب در این خبرگزاری برگزار شود.

وی ادامه داد: یکی از رسالت‌های خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) سبک زندگی اسلامی و تلاش برای رشد شاخص‌های زندگی قرآنی است. تاکنون بالغ بر ۷۵ رونمایی از کتاب را از ابتدای تأسیس خبرگزاری داشته‌ایم و بنا بر این بوده که کتاب‌هایی که رونمایی می‌شوند کتاب‌هایی باشد که راهکار‌های زندگی شرافتمندانه اسلامی را در حد امکان تبیین کنند.

دکترشوشتری ادامه داد: یکی از کتاب‌هایی که توفیق مطالعه آن را داشتم و منابع خوبی هم دارد و یک اثر ماندگار است این کتاب است که در معرفی اخلاق به عنوان یکی از ارکان زندگی انسان نقش مهمی دارد. از جناب چینی‌فروشان و همکاران ایشان هم تقدیر و تشکر می‌کنم که زحمت انتشار این کتاب را کشیدند.

داستان شنیدنی خلق «مهر و ماه» و خاطرات اسوه‌های اخلاق

دکترحمیدرضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی، در این نشست اظهار کرد: برای بنده مایه افتخار است که در این مراسم حضور دارم. جناب دکتر اسماعیلی هم تحصیلات دانشگاهی و هم حوزوی دارند. معتقدم مستندسازی علم و انتشار آن از کار‌هایی است که باید در جامعه صورت بگیرد. جهاد دانشگاهی از ابتدای تأسیس، انتشارات خود را هم بنا کرد تا کتاب‌های لازم در اختیار علاقه‌مندان به علم و دانش قرار گیرد.

رئیس جهاددانشگاهی ادامه داد: خوشبختانه امروزه سازمان انتشارات جهاددانشگاهی به یکی از نشرهای معتبر تبدیل شده است. جا دارد از شما تشکر کنم که ایکنا را برای رونمایی از این کتاب انتخاب کرده‌اید.

داستان شنیدنی خلق «مهر و ماه» و خاطرات اسوه‌های اخلاق

اشعری رئیس اسبق سازمان اسناد و کتابخانه ملی، نیز گفت: بنده حدود ۳۰ سال است با دکتر اسماعیلی آشنایی دارم و با ادبیات فقه و منش ایشان هم آشنا هستم و برای وی احترام قائلم. دکتر اسماعیلی در مباحث اخلاقی از مرحوم آقامجتبی تهرانی بهره زیادی برده‌اند. وی با شناخت خوب از نیاز‌های جامعه چندهزار جلسه بدون تعطیلی در موضوع اخلاق داشتند.

وی ادامه داد: دکتر اسماعیلی رابطه نزدیکی با ایشان داشتند. طبیعتاً تحت تأثیر حاج آقا تهرانی بودن در آثار دکتر اسماعیلی مشهود است. بنابراین نباید به این مباحث صرفاً در حد یک کتاب نگاه کنیم. امیدواریم شاهد آثار برجسته دیگری نیز از سوی ایشان باشیم.

چینی‌فروشان مدیر دفتر نشر فرهنگ اسلامی، در ادامه به بیان نکاتی درباره کتاب و تکنیک‌های آن پرداخت و گفت: این کتاب برای عموم مردم قابل فهم است.

سپس حجت‌الاسلام محمود دعایی مدیر مؤسسه اطلاعات، نیز ویژگی‌های علمی و اخلاقی محسن اسماعیلی، مؤلف این کتاب، را بیان کردند.

داستان شنیدنی خلق «مهر و ماه» و خاطرات اسوه‌های اخلاق

دکترمحسن اسماعیلی مؤلف کتاب، نیز در ادامه این نشست گفت: بنده دل‌سپرده نظام جمهوری اسلامی هستم. این تشکیلات برای بنده فقط یک تشکیلات سیاسی نیست بلکه امام(ره) دورنمایی را برای ما ترسیم کردند که بنده در این مورد دارای دغدغه هستم. بنده به دنبال آرمان‌هایی همانند تعالی کشور، رشد مردم، پایداری نظام و مرامی هستم که حضرت امام(ره) پایه‌گذاری کردند.

وی ادامه داد: این سی و یکمین کتابی است که از بنده منتشر می‌شود و در مقدمه آن هم گفته‌ام که مرحوم آقاتهرانی، جهانی بنشسته در گوشه‌ای بودند. بنده حدود ۳۰ سال در خدمت ایشان بودم و خداوند این توفیق را داده بود که گاهی به صورت خصوصی هم در خدمت مرحوم آقا تهرانی بودم و چیزهای بسیاری را از ایشان یاد گرفتم. وقتی رساله توضیح المسائل مرحوم آقاتهرانی به چاپ رسید، عرض کردم این رساله حداقل دو مشکل دارد که باید در آن تغییر ایجاد شود که یکی از آنها مطالب زائدی است که جوانان تمایلی به آن ندارند و ممکن است از دین گریزان شوند. بنابراین بهتر است آنها را به صورت خلاصه به جوانان ارائه دهیم. نکته دوم این است که برخی مسائل ضروری در جامعه وجود دارد که باید به این رساله اضافه شود و از جمله اینها مسائل اخلاقی است.

داستان شنیدنی خلق «مهر و ماه» و خاطرات اسوه‌های اخلاق

عضو شورای نگهبان بیان کرد: فقه مجموعه معارف دینی است اما بر اثر غفلت تاریخی تبدیل به شناخت احکام عملی شد و لذا این گونه انسان را به اهداف دین نمی‌رساند. ما نیازمند آموزش‌های اخلاقی هستیم چراکه بن‌مایه دین، اخلاق است و نماز و روزه بدون اخلاق فایده‌ای ندارد. خداوند می‌خواهد همه بندگانش بهشتی باشند و بهشت را برای کسانی نمی‌خواهد که بندگانش را جهنمی می‌خواهند. ارزشی که دین ما برای اخلاق قائل شده بسیار عجیب و غریب و در واقع اکسیر زندگی است اما نگاه ما به دین، کاریکاتوری شده است و این نشان می‌دهد ترازوی ما با ترازوی شرع یکی نیست.

استاد حقوق دانشگاه تهران یادآور شد: معتقدم شب اول قبر حتماً از من نمی‌پرسند نماز خواندی یا نه؟ بلکه حتماً می‌پرسند قدم‌هایت را درست گذاشتی یا خیر؟ ما نیازمند برگشتن به نظام اخلاقی اسلام هستیم. ما با نهج‌البلاغه انقلاب کردیم اما با نهج‌البلاغه اداره نکردیم؛ لذا اعتقاد دارم باید به آن وضعیت بازگردیم و مطالبه‌گری هم داشته باشیم، چراکه امروزه با مشکلات اخلاقی زیادی در جامعه مواجه هستیم.

خط اقتصادی

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.