×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 19 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

اقتصادوتجارت؛ در این نشست تخصصی دکتر محمدرضا مسجدی مدیرعامل شبکه و فوق تخصص ریه در مقدمه، ضمن معرفی فعالیت‌های یک سال اخیر این تشکل مرد‌م‌نهاد متشکل از ۴۰ سازمان مرد‌م‌نهاد حوزه سلامت ، هدف از برگزاری این سلسله نشست ها را آگاهی بخشی عمومی عنوان کرد.
در ادامه دکتر مسجدی مهمترین رسالت شبکه را آگاهی بخشی در مورد بیماری های غیر واگیر و پنج عامل خطر مشترک این بیماری ها شامل استعمال دخانیات، فعالیت فیزیکی ناکافی، تغذیه نامناسب، مصرف الکل و آلودگی هوا دانستند.
وی توجه کافی و اهتمام سمن ها به این موضوع را مقدمه ای برای مطالبه گری مردم در توسعه سلامت و کاهش بار بیماری های غیر واگیر اعلام کردند.
سهولت در دسترسی به دارو و مراکز درمانی، همچنین رژیم درمانی مناسب از دیگر محورهای سخنرانی این استاد و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی بود. دکتر مسجدی برنامه های سلامت محور مانند بسیج ملی فشار خون را مفید ارزیابی و دو برنامه جامع وزارت بهداشت در تشخیص ودرمان سریع موارد مشکوک به عوارض حاد قلبى و مغزى در سطح ملى اشاره کردند و دو شماره ۲۴۷ و ۷۲۴ را اعلام کردند تا مردم از این امکان فوق العاده در سطح کشور بهره مند شوند.
دکتر محمد رضا مسجدی ضمن اشاره به اقدامات اخیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در افزایش سطح سلامت، اظهار داشت شبکه در قالب برنامه های مدون این وزار‌تخانه جهت ارتقاء آگاهی عموم مردم در سطح ملی فعالیت می کند.
دیگر سخنران این نشست، دکتر مسعود قاسمی متخصص بیماری های قلب و عروق و مدیر عامل انجمن آترو اسکلروز ایران بود. این استاد دانشگاه لزوم تدوین برنامه های جامع(بلند مدت، میان مدت، کوتاه مدت) را از اولویت‌های برنامه‌های پیشگیری از بیماری های غیر واگیر دانستند. همچنین دکتر قاسمی اطلاع رسانی صحیح از طریق رسانه ها و شبکه های ارتباطی را یکی از وظایف سمن های فعال در حوزه سلامت معرفی کرده و حضور موثرتر این سمن ها را در بخش مطالبه‌گری به منظور افزایش آگاهی اجتماعی را خواستار شدند.
دکتر قاسمی سخنرانی خود را با ارائه سه پیشنهاد شامل فرهنگسازی مناسب برای خانواده، الگوسازی مصرف غذایی در راستای توجه به سبک زندگی سالم و هشدار به وجود بیماری به پایان رساندند.
در ادامه نشست دکتر مجید خاتونی جامعه شناس ورزشی و مدیرعامل انجمن جامعه ، ورزش و فرهنگ پیرامون اثر ورزش و فعالیت های جسمانی بر سلامت جامعه به ایراد سخنرانی پرداخت.دکتر خاتونی ورزش را یکی از عناصر کلیدی در توسعه پایدار جوامع و آیینه زندگی ملت ها دانست افزایش توجهبه کسب آمادگی جسمانی، تناسب اندام و کنترل وزن را سه عنصر مهم برشمرده که مورد توجه کشورهای توسعه یافته قرار گرفته است.
این جامعه شناس ورزش، لزوم تغییر نگاه سنتی به ورزش را به سوی نگاه مدرن در عصر حاضر را یک نیاز حیاتی برای جوامع دانست، که با توجه به این رویکرد، مردم دنیا در همه مراحل عمر خود می‌بایست در پی یادگیری اشکال گوناگون فعالیت بدنی هدفمند و ارتقاء سطح سواد ورزشی خود باشند.
خاتونی میزان سرانه ورزش و فعالیت بدنی در جامعه‌ایران را نامناسب ارزیابی کرد. به گفته وی از عوامل اصلی پیدایش وضعیت موجود خطای شناختی نسبت به مقوله ورزش در ساحات فردی و اجتماعی، وارونگی عملکرد در نهادهای ورزشی و در دسترس نبودن امکانات است.
ایشان سه راهکار برای مقابله با سبک زندگی کم تحرک و نیز افزایش ورزش همگانی را در رفع تبعیض ورزشی، ایجاد توزیع عادلانه تجهیزات و امکانات، فرآیند تصمیم گیری در ورزش همگانی با رویکرد پایین به بالا (مردم محوری) توصیف کرد.
در پایان نشست پانل پرسش و پاسخ با مشارکت حاضرین در جلسه برگزار شد.
لازم به ذکر است این نشست‌ها با بررسی دیگر عوامل موثر بر بیمار‌ی های غیر واگیر ادامه خواهد یافت.
خط اقتصادی

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.